Ομαδική Ασφάλιση Ζωής 

Η Ομαδική Ασφάλιση Ζωής καλύπτει τις ζωές πολλών προσώπων, όπως είναι οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης, τα μέλη ενός σωματείου, ή τα μέλη μιας ένωσης. Ανάλογα με το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει την ασφάλιση ως ένα επιπλέον όφελος από την εταιρία, ή να συμβάλει και σε ένα μέρος του κόστους.

 

Κατανοώντας τις Ομαδικές Ασφαλίσεις Ζωής

 

Η Ομαδική Ασφάλιση Ζωής ιστορικά έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά κινδύνου της ομάδας ως σύνολο, χωρίς να αναγνωρίζει ότι ορισμένα μέλη της ομάδας μπορεί να έχουν μικρότερο ή και μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άλλους. Επιπλέον, πολλές ομάδες που αγοράζουν ασφαλιστικά συμβόλαια είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους με βάση την ειδικότητα τους. Για παράδειγμα, όλοι οι εργαζόμενοι μιας εταιρίας ή μια ομάδα δικηγόρων θεωρείται ότι είναι υγιές να εκτελούν τα καθήκοντά τους και σπάνια συμμετέχουν σε επικίνδυνες συμπεριφορές που σχετίζονται με την εργασία. Αυτό παράγει εξοικονόμηση χρημάτων για τα μέλη, καθώς μειώνει το κόστος της Ασφάλισης.

 

Διαφορές μεταξύ Ατομικής και Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής

 

Σε αντίθεση με το ατομικό ασφαλιστήριο ζωής, η ομαδική ασφαλιστική κάλυψη ζωής δεν είναι με βάση τον κίνδυνο που συνδέεται με ένα μεμονωμένο άτομο. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής δημιουργήθηκαν με βάση το συντελεστή κινδύνου της συγκεκριμένης ομάδας ως σύνολο, οπότε κάποια μέλη της ομάδας που μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο από άλλα μέλη της ομάδας, προστατεύονται από το να μη συμμετέχουν λόγω επικινδυνότητας και δεν αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερα. Ένα μέλος που συμμετέχει σε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο συνήθως προστατεύεται από τον εργοδότη του ή την εταιρία για όσο διάστημα παραμένει μέλος της συγκεκριμένης ομάδας. Όταν ένα μέλος ενσωματώνεται σε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, δε μπορεί να εξαιρεθεί από την ασφαλιστική κάλυψη της ομάδας για όσο διάστημα παραμένει στην ομάδα, αλλά μπορεί  να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να παραμείνει στο σχέδιο της ομάδας για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποχώρησή του.

Κλείστε το ραντεβού σας