Πρόγραμμα Aσφάλισης Zωής

Η Ασφάλιση Ζωής έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει την οικογένειά σας αλλά και άλλα άτομα που μπορεί να εξαρτώνται από εσάς οικονομικά. Σε περίπτωση απώλειας ζωής, μπορείτε να εξασφαλίσετε, μέσω ενός σχεδίου ασφάλισης ότι τα άτομα που εξαρτώνται από το εισόδημά σας να καλύψουν μέρος ή το σύνολο της απώλειας αυτής, ανάλογα με το σχέδιο που θα επιλέξετε. Υπάρχουν πολλά είδη Ασφάλισης Ζωής, αλλά εμπίπτουν γενικά σε δύο κατηγορίες : ασφάλεια ορισμένου χρόνου και μόνιμη ασφάλιση.

 

Η ασφάλιση ορισμένου χρόνου είναι σχεδιασμένη για την κάλυψη παροδικών αναγκών. Παρέχει προστασία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και γενικά καταβάλλει παροχές μόνο αν υπάρξει απώλεια ζωής μέσα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αυτό το είδος ασφάλισης συνήθως είναι χρήσιμο όταν θέλετε να ασφαλιστείτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποφασίσετε ότι χρειάζεστε την κάλυψη μόνο έως ότου τα παιδιά σας αποφοιτήσουν ή έως ότου ένα συγκεκριμένο χρέος έχει εξοφληθεί, όπως η υποθήκη σας.

 

Αντίθετα, η μόνιμη ασφάλεια παρέχει τη διά βίου προστασία. Εφόσον έχετε πληρώσει τα ασφάλιστρα και δεν έχετε εξαργυρώσει ή δανειστή κάποιο ποσό, τότε το πλήρες ποσό θα πρέπει να καταβληθεί. Επειδή έχει σχεδιαστεί για να διαρκέσει μια ζωή, η μόνιμη Ασφάλεια Ζωής συσσωρεύει την αξία της και είναι κοστολογημένη για να τη κρατήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Είναι αδύνατο να προτείνουμε ποιο σχέδιο ασφάλισης είναι η καλύτερη επιλογή, διότι αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σας αλλά και τους οικονομικούς σας στόχους.

 

ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ

 

  1. Παιδιά : Τα παιδιά δεν χρειάζονται Ασφάλεια Ζωής. Ναι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου η Ασφάλιση Ζωής για το παιδί κάποιου είναι χρήσιμη, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα παιδιά δεν χρειάζονται Ασφάλεια Ζωής, δεδομένου ότι δεν εξαρτώνται κάποιοι από το εισόδημα του παιδιού.
  2. Οικογένειες στο Ξεκίνημα : Καλό είναι να υπάρχει Ασφάλεια Ζωής στο ξεκίνημα κάθε οικογένειας. Ο λόγος είναι ότι η ασφάλιση θα είναι οικονομικά φθηνότερη τώρα παρά αργότερα όταν μεγαλώνετε, επίσης τα μελλοντικά παιδιά σας θα εξαρτώνται από τα εισοδήματά σας.
  3. Οικογένειες : Εάν έχετε μια οικογένεια που εξαρτάται από εσάς, θα πρέπει να αποκτήσετε Ασφάλιση Ζωής άμεσα! Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο το σύζυγο ή σύντροφο που εργάζονται εκτός οικίας. Ασφάλεια Ζωής πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη και για τα άτομα που εργάζονται εντός της οικίας. Έτσι μπορεί να καλυφθεί και το κόστος αντικατάστασης οικιακών βοηθών.
  4. Ανύπαντροι νέοι ενήλικες : Ένας λόγος για ένα ανύπαντρο ενήλικα να έχει Ασφάλεια Ζωής είναι για να πληρώσει τα έξοδα της κηδείας του ή αν συντηρεί οικονομικά ηλικιωμένο γονέα ή άλλο πρόσωπο που μπορεί να εξαρτάται από αυτόν οικονομικά. Διαφορετικά, αν κάποιος έχει και άλλες πηγές εσόδων για να καλύψει μια κηδεία και δεν έχει άλλα πρόσωπα που εξαρτώνται από αυτόν, τότε η Ασφάλιση Ζωής δεν είναι αναγκαία.
  5. Εργαζόμενα ζευγάρια χωρίς παιδιά : Ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει Ασφάλεια Ζωής. Αν και τα δύο άτομα είναι εργαζόμενοι και αισθάνονται άνετα να ζουν μόνο με ένα εισόδημα σε περίπτωση που ο/η σύντροφος αποβιώσει, τότε η Ασφάλιση Ζωής δεν είναι αναγκαία, εκτός αν θέλουν να καλύψουν τα έξοδα κηδείας τους. Σε μερικές περιπτώσεις που ο ένας μπορεί να συνεισφέρει μεγαλύτερο εισόδημα και θα ήθελαν να αφήσουν τον/την σύντροφό τους σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, τότε η Ασφάλιση Ζωής είναι μια επιλογή, εφόσον δεν επιβαρύνει σημαντικά την οικογένεια.
  6. Ηλικιωμένοι : Εφόσον δεν έχετε άτομα που εξαρτώνται από το εισόδημά σας, η Ασφάλιση Ζωής σε αυτή την φάση δεν είναι αναγκαία, εκτός αν δεν έχετε κάποια εξασφάλιση για τα έξοδα της κηδείας σας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η αγορά Ασφάλισης Ζωής σε αυτή την ηλικία είναι αρκετά ακριβή. Πριν από την απόφαση να αγοράσετε την Ασφάλιση Ζωής, προτείνουμε να συζητήσετε με έναν οικονομικό σύμβουλο ή λογιστή, για να σας συμβουλέψουν για εναλλακτικούς τρόπους κάλυψης των εξόδων της κηδείας.

Αλλά θυμηθείτε, ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε το είδος ασφάλισης που είναι καταλληλότερος για εσάς είναι να το συζητήσετε με ένα επαγγελματία του χώρου.

Επικοινωνήστε με σύμβουλο.