Ασφάλιση Ευθύνης

Ευθύνη Εργοδότη

Ως εργοδότης - ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης κάνετε ότι καλύτερο για να περιορίσετε την πιθανότητα τραυματισμού ή ασθένειας των υπαλλήλων σας, αλλά αν έχουν ένα ατύχημα ή αρρωστήσουν, η επιχείρησή σας θα μπορούσε να αποζημιωθεί σύμφωνα με την Ασφάλιση Ευθύνης των εργοδοτών. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό είναι σημαντικό – συχνά υποχρεούνται από το νόμο - να έχουν Ασφάλιση Ευθύνης Εργοδοτών για την παροχή κάλυψης, έναντι μήνυσης από υπάλληλο.

 

Το σχέδιο αποζημιώνει τον Εργοδότη για τη νομική του ευθύνη να καταβάλει αποζημίωση για σωματικές βλάβες, θάνατο, ασθένεια ή ασθένεια που προκαλείται από ατύχημα σε κάθε εργαζόμενο, που προκύπτει από και κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

 

 

Επιχειρηματική Αστική Ευθύνη

Η Ασφάλιση Επιχειρηματικής Αστικής Ευθύνης προσφέρει σημαντική προστασία σε μια επιχείρηση με την κάλυψη των απαιτήσεων για υλικές ζημιές και / ή σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο, που προκαλούνται από τις εργασίες της εταιρίας ή τους υπαλλήλους της επιχείρησης, εντός ή και εκτός των ασφαλισμένων εγκαταστάσεων. Η Επαγγελματική Αστική Ευθύνη προβλέπει επίσης τη νομική υπεράσπιση του ασφαλισμένου.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην έκταση και τα όρια της κάλυψης και θα πρέπει να υπολογιστεί η συνολική ανάγκη της επιχείρησης ή του οργανισμού. Τα όρια προστατεύουν τα περιουσιακά στοιχεία του ασφαλισμένου και τα αναγκαία ποσά θα πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά από τον ασφαλισμένο. Η συχνότητα των αγωγών έχει αυξητικές τάσεις και μια απώλεια ή δικαστική απόφαση κατά μιας επιχείρησης είναι οικονομικά καταστροφική.

 

 

Ευθύνη Προϊόντων

Η Ευθύνη Προϊόντων αναφέρεται στην ευθύνη για ένα ελαττωματικό προϊόν, σε οποιοδήποτε στάδιο της αλυσίδας παραγωγής του. Αυτή η αλυσίδα παραγωγής περιλαμβάνει τον κατασκευαστή εξαρτημάτων, τη συναρμολόγηση, το χονδρέμπορο, τους διανομείς και τους πωλητές του ελαττωματικού προϊόντος. Η Ευθύνη Προϊόντων ανήκει σε μία από τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Τα ελαττωματικά προϊόντα μπορούν να ανήκουν στην αντικειμενική ευθύνη, αμέλεια ή παραβίαση της εγγύησης. Ελαττώματα μπορεί να είναι στο σχεδιασμό, την κατασκευή ή την εμπορία του προϊόντος. Ένα προϊόν μπορεί να θεωρηθεί αδικαιολόγητα επικίνδυνο λόγω εγγενούς ελαττώματος στο σχεδιασμό πριν από τη φάση της κατασκευής.

 

Η ευθύνη μπορεί επίσης να εκτιμηθεί εξαιτίας ενός προβλήματος στο πλαίσιο της διαδικασίας κατασκευής που διέφερε από το σχεδιασμό. Επιπλέον, στη φάση της εμπορίας, το προϊόν μπορεί να φέρει ακατάλληλες ή ανεπαρκείς προειδοποιήσεις ή και οδηγίες.

 

 

Ασφάλιση Ευθύνης Μόλυνσης του Περιβάλλοντος

 Όταν ακούτε τον όρο Περιβαλλοντική Ευθύνη ή Ρύπανση, συνήθως σκέφτεστε ότι μόνο τα πρόσωπα που δημιουργούν απόβλητα ή χειρίζονται επικίνδυνα υλικά θα πρέπει να αγοράσουν τέτοια κάλυψη. Το γεγονός είναι ότι η ανάγκη για την Περιβαλλοντική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης είναι αρκετά μεγάλη και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών : Κατασκευές, κατασκευαστές, χονδρέμπορους, λιανοπωλητές, μεσίτες, συμβούλους, επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτοκίνητα και πολλές άλλες.

Δεν χρειάζεται να χειρίζεστε "επικίνδυνα" υλικά για να εκτεθείτε σε μια αγωγή ρύπανσης που είναι πιθανόν να μη καλύπτεται από την Γενική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης που έχετε. Απλά προϊόντα, που πιστεύουμε ότι είναι αβλαβή σε κανονική χρήση, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα όταν χυθούν, ειδικά εκεί που δεν πρέπει.

 

Η Περιβαλλοντική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης εγγυάται τη δίκαιη και αξιόπιστη κάλυψη για την επιχείρησή σας, συμβάλλοντας στη συνολική ασφάλεια και το μέλλον της εταιρείας σας. Δυστυχώς, η Ασφάλιση Γενικής Ευθύνης δεν καλύπτει τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχείρησης σήμερα αγνοούν αυτό το κενό και οι περισσότεροι είναι εντελώς ανασφάλιστοι για έναν κίνδυνο που έχει τη δυνατότητα να τους οδηγήσει σε πτώχευση.

 

Υπάρχουν πολλοί άλλοι ρύποι που μπορεί να προκαλέσουν ρύπανση, με αποτέλεσμα να βρεθείτε με ευθύνη για αμέλεια αν τυχόν αυτά χυθούν στο περιβάλλον, όπως πχ  :

  • Επικίνδυνα προϊόντα κατά την μεταφορά           
  • Η διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων
  • Βλάβες του Προϊόντος
  • Ανεπαρκείς διαδικασίες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης
  • Ανύπαρκτη περιβαλλοντική συμβουλευτική

Η κάλυψη μπορεί να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας και μπορεί να είναι πιο προσιτή από ότι νομίζετε.

 

Κλείστε το ραντεβού σας